· 

Super hot: Cold Brew Tea

Het wordt zomer deze week; tijd voor ijsthee. De lekkerste ijsthee maak je natuurlijk zelf en helemaal hip is het als je dat doet volgens de coldbrewmethode. En dat is niet alleen hip, maar ook hartstikke lekker. Je krijgt een heerlijk frisse zachte thee zonder bittertje. In de koelkast blijft de thee een paar dagen goed. 

 

Cold Brew

 

Het woord zegt het al, je bereidt de thee met koud water. De voorbereiding is eenvoudig; het is het wachten totdat het klaar is wat deze methode moeilijk maakt!

Ingrediënten in een grote kan en dan zes tot twaalf uur in de koelkast. Maar ik verzeker je: de smaak is het wachten waard.

 

Hoe maak je nu zo'n lekkere cold brew?

 

Doe de thee van je keuze en eventueel verse ingrediënten in een grote kan en zet deze afgedekt in de koelkast. De thee hoeft niet in een theezeef of -zakje, geef het lekker los de ruimte in de kan (maar als je het gemakkelijk vindt, mag het wel natuurlijk!) Laat een cold brew groene thee 6-8 uur in de koelkast trekken. Zwarte thee heeft 8-12 uur nodig. Zeef de thee door een fijne zeef en klaar! Serveren met ijsklontjes en een schijfje citroen, sinaasappel, een takje munt of wat je ook maar lekker vindt.

 

Tot slot nog drie belangrijke tips:

 

1: Zeg nee tegen slappe thee

Maak de thee sterker dan je normaal zou doen. Of je nou ijsthee maakt op de ‘ouderwetse’ manier of via cold brew, gebruik meer thee dan je voor een warme variant zou doen. Experimenteer naar je eigen smaak; een simpele vuistregel is ongeveer 8-10 gram thee per liter water. 

 

2:  Suikerklontjes in ijsthee…weg ermee

Het is een open deur, maar suiker lost slecht op in koude thee. Mocht je je thee willen zoeten gebruik dan honing of maak zelf een simpele suikerstroop. Verwarm gelijke delen suiker en water tot de suiker helemaal is opgelost, laat het afkoelen en voilà.

3: Bedenk het en schenk het

Aardbei, munt, citroen, sinaasappel, gember, vanille; het kan allemaal, maar ga dan wel voor de verse variant. Je kunt allerlei ingrediënten mee laten trekken in je cold brew, maar je kunt deze ook toevoegen aan je warme suikerstroop. Roer de ingrediënten door het suikermengsel en laat trekken tot de siroop is afgekoeld. Even zeven en klaar is je suikersmaak.

  

Recepten

 

Of ik nog suggesties heb? Ja hoor! Lovely Lemon of Mrs. Grey met citroen en munt; lekker fris. Persoonlijk ben ik momenteel superfan van de ijsthee met Fruity Forest. Maar laat vooral je eigen creativiteit los. Heb je een superlekkere cold brew gemaakt? Leuk als je het met ons wilt delen.
               

Kom maar op met die zon deze week…ik ben er klaar voor!


Reactie schrijven

Commentaren: 0