· 

POSITIEF!

"La genta positiva cambia el mundo" staat er op mijn kleine notitieboekje uit Spanje. Positieve mensen veranderen de wereld betekent het. Het boekje heeft een groen kaft met donkergroene en witte letters. Uitgezocht omdat het zo mooi bij de kleuren van mijn theewinkel past. Ik schrijf erin welke thee bijna op is en ideetjes over theecadeaus die me te binnen schieten. 

Een positief mens...

En dan rijdt mijn scootmobiel-vriendin weer langs. Zo noem ik haar, want ik weet niet hoe ze heet. Maar ik vind haar de belichaming van die uitspraak. Bijna elke week komt ze even een praatje maken. Haar gezondheid is slecht maar ze heeft altijd een lach in haar verhaal en ze is altijd positief. Soms brengt ze een kleinigheidje voor me mee, zo lief!

 

...maakt de wereld mooier

Zo ook die ene zaterdag dat ik in de put zat. Ik was verdrietig, maar had mijn professionele winkelgezicht opgezet en we maakten een praatje. Tot mijn verrassing was ze er ’s middags weer. Met een leeg notitieboek met een prachtige groene kaft. En een pen.

 

“Ja” zegt ze, “dan kun je je gedachten kwijt als het rustig is in de winkel”.  Ik krijg een brok in mijn keel. Ik geef haar een zoen en pak haar hand, ‘bedankt’ stamel ik. Verder kom ik niet.

Ze kijkt me aan en zegt “Denk er goed om: Spaar het goud dat je zelf bent”.  Ze knijpt me even in mijn hand en daar gaat ze weer.

 

Ik kijk haar na. Heeft ze ’s ochtends gevoeld dat ik verdrietig was? Ik weet het niet. In elk geval heeft ze met dit lieve gebaar mijn wereld een stukje positiever en mooier gemaakt op een moment dat ik dat echt even nodig had. 

 

Bedankt lieve scootmobiel-vriendin. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0