· 

Spanje en zo

Degenen die mij al wat langer kennen weten dat Spanje een onweerstaanbare aantrekkingskracht op mij heeft. Ja, ik houd van de zon, een beetje warmte, lekker eten, wijntje en op de zee raak ik niet uitgekeken. Maar degene die hoofdverantwoordelijk is voor die aantrekkingskracht is mijn dochter Myriam. Zij besloot in Spanje te gaan wonen en dus ‘moet’ ik regelmatig naar Spanje om haar te bezoeken.

 

Werken kun je overal 

Gelukkig doe ik vooral via het internet mijn zaken, dus of ik nou werk in Nederland of Spanje; het maakt niet uit. Dat dacht ik tenminste.

Het gesleep met mijn enorme laptop was ik al snel zat en ik deed een diepte-investering in een handzaam laptopje omdat ik toch overal gewoon kan inloggen. De stress bij de douane was er helaas niet minder op. Laptop uit de tas, waar is het snoer, o, moet vandaag de muis er ook uit? O jee, zit verstrikt in mijn ondergoed…pfff! Maar goed, eenmaal ter plaatse is het leed snel geleden.

Totdat ik wat werk wilde gaan doen. Ik bedoel, het hele punt van opslag ‘in de cloud’ is toch dat je overal snel bij kan? Eerst het gehannes met wachtwoorden. Ken je dat? Je moet zoveel onthouden dat ik stiekem ergens een documentje had, maar ja, na alle berichten over hackers vertrouwde ik dat niet meer, dus een ouderwets papieren bestandje aangelegd. Je raadt het al, die lag thuis, ergens op een plek die ik me tot nu toe nog steeds niet herinner. Dan, hoera! Ik herinner me wel weer waar het elektronische bestandje verborgen was. O…niet meer up-to-date natuurlijk.

Na een ochtendje werken – nou ja werken – wachtwoorden opvragen, verificatiecodes invoeren en ga zo maar door hield ik het voor gezien. Morgen weer een dag. Maar ook deze dag verliep niet veel beter. De keukentafel heeft veel lelijke woorden gehoord en de laptop ging bijna vanaf verdieping acht naar beneden. Dat was het punt dat ik het opgaf. Laptop dicht en niet meer werken. Heel vervelend allemaal.

 

Viva España

O wacht…vervelend? Ik ben in Spanje!
En dus hebben we drie dagen lang de verjaardag van Myriam gevierd,  heb ik genoten van de zon, van de vriendelijke mensen in Alicante, van het lekkere eten, van het bezoek aan Villajoyosa met zijn mooie gekleurde huisjes, van de fietstocht naar het prachtige strand van San Juan, maar toch vooral van elkaars gezelschap.
En het laptopje? Die blijft in Spanje en op mijn volgende trip gaat er een USB-stick en mijn papieren vodje met wachtwoorden mee. 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0