· 

MIJN AVONTUREN IN SPANJE - MANOS MAGICAS

Waar          Alicante

Wanneer    juni 2019


susana

Susana heet ze; de vrouw die mijn arme rug een massage gaat geven. Ze heeft lieve ogen en een brede glimlach. Ze begroet me met een kus op elke wang en vraagt of we wel een beetje in het Spaans kunnen praten. "Ja" zeg ik, dat kan". Ze vraagt me eerst wat over mezelf te vertellen en dan vraagt ze waar de pijn en de spanning zit.

Het is een snikhete dag en een beetje ongemakkelijk verontschuldig ik me voor mijn zweet. "Ik heb net nog gedoucht" zeg ik. Ze lacht en zegt dat ik me daarover niet druk hoef te maken, dat is normaal hier. Dan legt ze een koel wit laken over me heen. 

pijn

En dan begint ze tot mijn verrassing eerst met mijn benen. Ze wiebelt ze, trekt en kneedt en weet feilloos pijnlijke plekken te raken waarvan ik amper wist dat ik ze had. Ik voel me ontspannen en na een poosje mag ik me op mijn buik draaien. Ze drukt en ze wrijft mijn rug en met elke beweging voel ik spanning en pijn vrijkomen. Op een gegeven moment voel ik ineens een brok in mijn keel. Er komt niet alleen lichamelijke spanning en pijn vrij. 

 

Zachtjes legt ze een hand op mijn hoofd. "Ik laat je even vijf minuten alleen om bij te komen" zegt ze "en dan doen we het laatste stukje". Ik slik en kom niet verder dan een instemmend geluidje. 

 

manos magicas

Na de massage kom ik moeizaam overeind. Ze houdt me vast en kijkt in mijn ogen. "Beter?" vraagt ze. Met betraande ogen knik ik en als ik na een glas water wat bijgekomen ben vertel ik haar dat ze manos mágicas heeft - magische handen. 

 

Ze omhelst me en wijst naar een plankje waarop een aantal doosjes staat. "Pak er een" zegt ze en ik kies zonder aarzelen een doosje. Ze pakt het en leest het kaartje voor wat erbij zit. Mijn hoofd is blijkbaar een vraagteken want ze begint opnieuw langzaam woord voor woord te lezen en legt de woorden uit die ik niet begrijp. En ik denk: "Dit ben ik". Ze opent het doosje; er ligt een steen in. "Deze is voor jou" zegt ze "neem het mee en laat het je kracht en energie geven wanneer je het nodig hebt".

 

De volgende dag heb ik overal pijn. In mijn hart, mijn hoofd en mijn lichaam. Maar de dagen daarna begin ik me beter te voelen.

Veel beter. 

 

Ik kwam voor een massage en ik kreeg zoveel meer. 

Dank je wel Susana met je lieve ogen en magische handen.  

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0