· 

MIJN AVONTUREN IN SPANJE - LOS VECINOS

Waar          Alicante

Wanneer    mei 2019


 

Als plattelandsmens met de dichtstbijzijnde buren op een kilometer afstand vind ik het altijd geweldig om in de stad te zijn. De mensen, de levendigheid, de winkels die zo dichtbij zijn, het gemak waarmee je even een koffietje buiten de deur haalt; heerlijk!

Graag ga ik dan ook naar Alicante waar ik midden in het centrum mag wonen bij Myriam. 

Flat

Veel flatgebouwen zijn in een vierkant gebouwd met in het midden ‘lucht’. Een stukje buiten, maar ook weer niet echt buiten. Veel flatbewoners hangen hun wasje daar te drogen of zitten er lekker in de koelte als het erg warm is.

 

Kort geleden is Myriam verhuisd naar een andere flat en voor het eerst was ik in haar nieuwe flat met ook zo’n patio. Er is een waslijntje, er is nog net plaats om de fiets te stallen, de wasmachine staat er en de geiser hangt er. Ze vertelde me dat ze regelmatig een praatje met de buurvrouw maakt als ze toevallig allebei de was aan het ophangen zijn.

 

Als ik bij haar logeer, hang ik de was graag voor haar op. In mijn hoofd had ik al hele gesprekken met de buurvrouw in het Spaans gevoerd, want als ik haar zag, wilde ik wel een beetje beslagen ten ijs komen natuurlijk! Het was allemaal heel erg leuk en gezellig in mijn hoofd. 

contact met de buren

Maar dat ik elke morgen voor het douchen eerst de geiser aan moest zetten op de patio terwijl je dan de kans loopt je buurvrouw te ontmoeten, tsja, daar moest ik wel even aan wennen.

De eerste ochtend trok ik dan ook netjes een T-shirt over mijn ponnetje en deed een borstel door mijn haar en deed nog net geen lipstick op.

 

 

Op dag twee stond ik al onder de douche toen ik me realiseerde dat de geiser nog aan moest en huppelde ik met een omgeslagen handdoek snel even naar de patio. Omzichtig keek ik om het hoekje van de patiodeur – niemand te bekennen. Snel, snel die geiser aan. Wat dan natuurlijk niet lukt. Tot mijn afgrijzen hoorde ik  ineens een zware mannenstem ‘buenos ’- goedemorgen - zeggen.

 

Wat?! Zijn er ook buurmannen hier??

De aansteker viel uit mijn handen, ik greep snel mijn handdoekje vast en ik wist nog net een goedemorgen over mijn lippen te persen voordat ik de keuken invluchtte.  Door de kier in de patiodeur zag ik dat de buurman zich op zijn gemak nog even uitrekte, zijn hand door zijn ongekamde haar haalde, zijn buik even krabde en een schoon T-shirt van de waslijn haalde terwijl ik trillend op het keukenkrukje ging zitten.

 

Ik heb me met koud water gedoucht en de volgende ochtend stond ik met geborstelde haren, gestifte lippen en met een spijkerjasje aan op de patio de was op te hangen en stak ik op mijn gemak de geiser aan.  

 

De buurvrouw heb ik de hele week niet gezien. De buurman ook niet meer trouwens. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0